stadswandeling in amsterdam wallen wandeling

Nu te boeken: Rondleiding over de Wallen

Iedereen kent de Wallen. Het lijkt de meest beruchte buurt van Nederland. De Wallen is echte helemaal geen beruchte buurt. Natuurlijk is er de Rosse Buurt maar het is de oudste buurt van Amsterdam en daar gebeurt het traditioneel natuurlijk allemaal.

Vandaag de dag laten we de Wallen zien als een inspirerende buurt vol kunstenaars, traditionele Amsterdamse kroegen, bijzondere winkeltjes en galeries. De enthousiaste gids toont u de hotspots van de Wallen en de plekjes waar de toerist misschien niet zo snel aan denkt.

Maar onze gids neemt u niet alleen mee door het heden. Er zijn tal van anekdotes beschikbaar over zeelui van weleer die de Wallen gebruikten om even te ontspannen tussen twee vaarten in en daar speelden de dames van plezier handig op in.

De meer recente geschiedenis vertelt de verhalen van de verandering van de Wallen. Van achterbuurt naar culturele wijk. Amsterdam staat in heel Europa bekend om de Wallen. Het mag niet zo zijn dat u dit nog nooit met eigen ogen hebt bekeken.

De Wallentour is te boeken als op zichzelf staand evenement of in combinatie met een ander evenement zoals bijvoorbeeld een fietstour door de Negen straatjes of spannende ontsnapping uit de Red Light District Escape Room.